Flippin Burgers

Redan lika sönderbloggat som den tidigare hyresgästens kyckling, dumplings och våfflor en gång var tänkte jag ändå dela med mig av ett besök på superhypade Flippin BurgersKungsholms strand.

Vi har läst och vet allt om Jon Widegrens inspirationsresa i USA där jakten gick efter den perfekta hamburgaren. 178 personer samlade in 36000 kronor via crowdfundingsiten fundbyme.com med löfte om att någon gång i framtiden få tillbaka en hamburgare som ännu inte fanns. Efter ett år av laborerande med olika styckningsdetaljer och färsblandningar och renovering av Jin & Peeters gamla lokaler (där orginalinteriören i golven, mejerikylen och de stora väggfasta hyllorna finns kvar) byggdes en sällan skådan förväntan upp i huvudstaden där Flippin’ än idag, efter bara ett par månader med öppna dörrar, tar emot gäster som har väntat i timmar på en hamburgare och milkshake.

På menyn finns sex olika hamburgare från 90 – 125 kronor. Vill du ha pommes frites vid sidan om kostar det 35 kronor. Kaloribomberna till milkshakes, som alla görs på Ben & Jerrys glass och toppas med vispad ekologisk grädde, lägger man upp en femtiolapp för. Alkoholtillståndet dök upp i slutet av april och i ölsortimentet hittar vi bland annat öl från STHLM Brewing Co, Mikkeller och Dale´s.

Jag valde en klassisk dubbel cheeseburgare som serverades med enkla attribut i majonnäs, senap, ketchup och silverlök. Den utlovade stekgraden om medium-well var väl mycket åt ”well” hållet och förmodligen ett resultat av fullständigt kaos med gäster i lokalen och liten erfarenhet i köket. Det mjuka och fluffiga hamburgerbrödet från Magnus Johanssons bageri i Hammarby sjöstad hör till de bättre. Ketchup, senap och en skön dragondressing med härligt sting i till goda pommes frites. Milkshaken var larvigt god!

Allt som allt? När Flippin-gänget har blivit varmare i kläderna kommer jag tillbaka. Då kan det här vara värt både väntan och pengen.

*****

Flippin’ Burgers

Adress: Kungsholms strand 157, Stockholm

Telefon: Tar inte bordsbokningar och har i nuläget ingen take-away.

Pris: 290 kronor (vad jag betalade för Flippin, en shake och två öl)

Karta

 1. Pingback: Nytt mexhak i Stockholm och kul länktips | Kakbloggen - recept på cupcakes kakor fika bullar kladdkaka och semlor

 2. Julia

  Har varit lite fundersam till om det är värt ett besök då jag inte är nån hamburgerälskare men 300 spänn för ”tvårätters” o en öl var ju ingenting. Blir definitivt ett besök snart!

 3. Pingback: Flippin’ Burgers – Världsklass | Death by Burgers

 4. Lukas

  ”300 spänn för tvårätters och en öl var ju ingenting.”
  Herregud, vad lever ni i för värld egentligen? Det är ju svindyrt!

  • Carl

   ”Herregud”?? Nej, 300 kr är ingenting för den burgaren, en milkshake gjord på Ben & Jerry´s och två öl. Har du inte råd finns massa alternativ. Vi lever i en värld där vi hellre betalar lita extra och får en riktigt god burgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: