The Royal Oak

I England finns det över 600 pubar som heter The Royal Oak.

Jag vågar påstå att The Royal OakPaley Street i Maidenhead är den bästa av dem.

The Royal Oak är heller, likt The Sportsman, ingen pub där du super dig full och staplar hem framåt småtimmarna. Här styr Dominic Chapman, som bland annat har hjälpt Heston Blumenthal att starta upp puben The Hinds Head i Bray, i köket. Ambitionerna har alltid varit höga, och när Chef Chapman tog över för litet drygt tre år sedan fick The Royal Oak direkt en stjärna i Guide Michelin, vilken man också har behållit sedan dess. Puben ägs dessutom av ingen mindre än Sir Michael Parkinson.

Och att celebriteter ofta är på besök vittnar den här skylten på huset om.

…eller att restaurangen på sin hemsida hjälper dig med information om vart du kan landa med din helikopter när du kommer hit.

Med glimten i ögat, så klart.

Vi beslutade oss för att åka hit och äta lunch, och med facit i hand har jag fortfarande en mindre ångest  över att vi inte kunde ge The Royal Oak en ärlig chans när vi var här.

…vi skulle ju till en ”Fet Anka” litet senare samma kväll.

Hur som helst. Menyn är imponerande och intressant och jag kan inte komma ihåg att jag tidigare har haft sådan beslutsångest över mina val.

Brödserveringen var minst lika bra som hos The Sportsman; nygräddade, varma bröd och vi valde mellan olivbröd, tomat- och rosmarinbröd, pumpabröd med solrosfrön och hårdbröd. Rejält med vispat och salt smör till.

Vi började med skotska ägg (£3.50). En krämigt rinnande vakteläggula, fläskfärs med hintar om salvia och friterade till absolut perfektion. Sedan smörstekt surdegsbröd med en slags rillette på kanin (3.25£) samt cornichonger. Enkelt, ärligt och så fruktansvärt gott.

Skarpsillen var fångad dagen tidigare och hade bara blivit pudrad med mjöl innan den hastigt friterades och avslutades med rökt paprikapulver och salt. En skvätt citron och tartarsås vid sidan om. Inga konstigheter någonstans. Galet gott. För i sammanhanget nästan larviga £7.95.

Sedan tog jag lasagne (£12.50) och om dom nu serverar lasagne i himmelen så tror jag att den smakar så här. Tunna, tunna pastaplattor och där under lent, saftigt och mört kaninkött. Svampsåsen var gjord på kaninbuljong, smör, vitt vin och grädde och rätten avslutades med smörstekt svamp och körvel.

Och inte nog med det. Jag vara bara tvungen att testa den varma rispuddingen (£8.50). Massor av vanilj, perfekt konsistens och vid sidan om nyfriterade syltmunkar som måste ha rullats i socker bara sekunder innan jag fick dom på bordet. Enough said?

Mätta och väldigt belåtna, men också nyfikna, satte vi oss sedan i taxin mot Bray.

The Royal OakPaley Street. Missa för guds skulle inte det här stället om du är i krokarna.

*****

The Royal Oak

Paley Street

Littlefield Green, Nr. Maidenhead,

Berkshire, SL6 3JN

Tel. 01628 620 541

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: