Ateljén

Inte nog med att Frantzén/Lindeberg fick mig att vilja ha sommaren överstökad snabbt. Nu får dom mig dessutom att se fram emot hösten och vintern!

 

”Nu öppnar vi ”Ateljén” med en yta för exklusiva gästspel, breda utmaningar och stora unika upplevelser.

Ateljén är en scen för sådant man kanske bara får möjlighet att uppleva en gång i livet, en plats för enstaka gästspel och mycket speciella menyer. Kalla det gärna ”special events”!

Antalet gäster till varje programkväll i Ateljén är starkt begränsat. Bara 16 personer får samtidigt plats vid bordet i det som till vardags är vår privata matsal på Lilla Nygatan 16.

Vi öppnar ateljén för att få göra det där oväntade och överraskande, som till exempel att för en helkväll gå tillbaka till att skapa en meny med klassiska franska rätter så som ”tournedos Rossini”, sjötunga ”Walewska” och hummer ”Thermidor” eller en kväll där vi skapar menyn utifrån det japanska Kaisekiköket. Vi kommer även att tillaga en middag som utmanar gästen med mer udda råvaror som till exempel rådjursblod, svensk jak, grisöron och barkmjöl. Ateljén blir också platsen för en serie mycket exklusiva gästspel av vänner som på ett eller annat sätt relaterar till oss och som bara bjuds de första 16 gästerna som hör av sig. Våra vinvänner tas om hand med en meny med vinet i centrum, dirigerat av våra sommelierer som bjuder det bästa av världens viner.”

Är på plats vid ”Extreme”, ”Le Classic Avec Sommelier Louis XV” och “För många kockar i köket…”.

Ses vi?

24/10 Vinmiddag med Zvonko ”Zvampen” Sokcic

Zvonko Sokcic alias ”Zvampen” är i grunden kock men som under de senaste 2 åren jobbar mer eller mindre fulltid med sin vinimportfirma ”Vinopia”. Det kommer att bjudas på exklusiva viner från Kalifornien som Aubert, Ovid Experiment och Au Sommet. Det känns extra roligt för oss eftersom det är ett område vi tycker mycket om men som vi till vardags inte jobbar med på restaurangen. Vinopia jobbar på samma sätt som de importörer vi jobbar med för Europeiska viner, med små men väldigt högkvalitativa producenter. Viner med mycket hjärta och personlighet.
Maten under denna middag går under temat ”American community eating”.
Sommelier: Jon Bergqvist F/L

14/11 F/L Extreme

Denna middag är inte för alla… Allt kommer att dras lite längre än i vanliga fall. Några utdrag från menyn: rödprickig vit Albatryffel, kantareller till dessert, smaken av blod, grisöron, rå Jak, renhjärta, marulkslever, fermenterad vitlök till kaffegodis osv… Dryckesansvarig denna afton är Mattias Kroon som kommer att jobba med naturliga biodynamiska viner. Han har efterfrågat stekjuicer med mycket umami i… Kroon är Sveriges antagligen vassaste vinskribent, han kommer här att visa upp vinets vagga samt naturligt vin som luftats i 4 veckor. Det är med största nöje vi tillsammans ska utforska det bästa naturen kan frambringa.

21/11 Stephen Harris, The Sportsman, Seasalter

Under denna middag kommer Stephen att jobba framför allt med nordiska fiskar och skaldjur med ett par undantag för några ”absolute must” från hans hemtrakter. Sommelier: Jon Lacotte/Niklas Löfgren Rest F/L. Att välja vin till Mr Harris mat känns för oss ganska självklart. På The Sportsman lagas en mat som i mångt och mycket påminner om den vi serverar på Frantzén/Lindeberg, ypperliga råvaror som förädlas varsamt med den goda smaken som mål. Vi kommer alltså att hålla oss till de områden vi använder oss av i vårt eget dryckespaket. En extra tyngd kommer att läggas på Bourgogne, här kommer klassisk Bourgogne till sin rätta eftersom den precis som maten görs av en ypperlig råvara som varsamt förädlas till perfektion.

28/11 F/L Tryffelpremiär

Vår efterfrågade och uppskattade tryffelmeny är tillbaka. Med fokus på tryffel och råvaror som gifter sig med denna underbara knöl skapar vi en kväll som många har längtat tillbaka till. Sommelier: Jon Bergqvist & Niklas Löfgren, Restaurang Frantzén/Lindeberg. Självklart så kommer vi att snegla mot Piemonte. Piemonte är hemvist för världens främsta tryffel, den vita Albatryffeln. Albatryffeln delar historia med Nebbiolo och de fantastiska Barolovinerna och vi kommer erbjuda klassiska skönheter ur vår källare.
Pris för detta event: Beror på tryffeltillgången i år.
Från och med den 28/11- 22/12 finns det även en tryffelmeny om 4 serveringar för alla gäster som bokar i vår Salle de Banquet.

19/12 F/L Kaiseki

Ibland längtar man tillbaka, till de där riktiga franska klassikerna som är så kända över hela världen. Som till exempel sjötunga ”Walewska”, tourndos ”Rossini”, hummer ”Thermidor”, tarte tatin, mille- feuille osv.
Sommelier: Michel, som på sitt cv har bla Alain Ducasse restaurang Louis XV i Monaco och vinbar i egen regi. Michel är en stor personlighet som personligen känner flera av Frankrikes främsta vinmakare, han har genom sitt kontaktnät lyckats få tag på viner som annars är i princip omöjliga att få tag på. Vem kan sätta klassiska prestigeviner till dessa klassiker bättre än Monsiuer Michel…

16/1 F/L Le Classic Avec Sommelier Louis XV

Ibland längtar man tillbaka, till de där riktiga franska klassikerna som är så kända över hela världen. Som till exempel sjötunga ”Walewska”, tourndos ”Rossini”, hummer ”Thermidor”, tarte tatin, mille- feuille osv.
Sommelier: Michel, som på sitt cv har bla Alain Ducasse restaurang Louis XV i Monaco och vinbar i egen regi. Michel är en stor personlighet som personligen känner flera av Frankrikes främsta vinmakare, han har genom sitt kontaktnät lyckats få tag på viner som annars är i princip omöjliga att få tag på. Vem kan sätta klassiska prestigeviner till dessa klassiker bättre än Monsiuer Michel…

30/1 “För många kockar i köket…”

Vi har samlat 6 stycken tidigare vinnare av årets kock samt 2 stycken vinnare av årets konditor till detta special event. De kommer att laga en varsin egen paradrätt. De utvalda kockarna är: Tommy Myllimäki, Christer Lingström, Stefan Eriksson, Gert Klötzke, Tom Sjöstedt, Fredrik Eriksson samt årets konditorer Roy Fares & Per Olsson. Sommelier: Årets sommelier, Arvid Rosengren – Sveriges framtid. Arvid jobbar till vardags på Umami i Köpenham. På sin fritid så representerar Arvid Sverige i officiella vinsammanhang.

13/2 “Hem till gården med Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet”

Finns den någon i hela världen som passar bättre för detta tema? Vi tror inte det! Känns väldigt kul att för första gången få erbjuda Magnus mat i Stockholm. Ryktet säger att Magnus redan nu har börjat lägga undan råvaror för denna kväll… Sommelier: Johan Agrell från Fäviken Magasinet.

27/2 ”Tom Aikens, Restaurant Tom Aikens, London”

Tom är den yngsta någonsin att få 2 Michelin stjärnor vid 26 års ålder. Det var under den tiden på Pied A Terre som Björn och Daniel jobbade för Tom. – ”Tom är överlägset den snabbaste och mest kreativa kock jag jobbat med, en riktig robot!” säger Björn Frantzén. Tom kommer att bjuda på några av sina klassiker samt några kreativa ”för stunden”-rätter på nordiska råvaror. Och han har lovat att inte bränna någon den här kvällen… Sommelier: Niklas Löfgren Frantzén/Lindeberg, Niklas kommer servera viner med smak av London med fokus på Claret, Port och Sherry.

***

För bokning eller förfrågan ring 08 20 85 80

Bokning är öppen Tis–Lör 14.00–18.00

Eller atelje@frantzen-lindeberg.com


    • Undra om man inte skulle försöka boka in nästa gång, om det finns platser kvar? Ska du/ni gå 21-22/10? Bara hört gott om Stefan så skulle vara kul att äntligen få testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: