Le Park 45

Grand Hotel i Cannes, precis i början av den drygt två kilometer långa ‘promenade de la Croisette‘ (en otroligt vacker promenad längs havet), ligger Le Park 45.

Här tog Sébastian Broda över för litet drygt ett år sedan och snabbt förärades hans restaurang en stjärna i Guide Michelin, en stjärna som också var den första för en restaurang inhyst på gamla Grand – det äldsta hotellet på la Croisette.

(bild lånad från travel.aol.co.uk)

(bild lånad från travel.aol.co.uk)

Det är ett ungt gäng som driver den här mycket spännande restaurangen idag. Sébastian själv är runt trettio år och, högerhanden i köket, Silver Simonet (som hämtades från Le Louis XV) samt Pascal Picasse är båda kring samma ålder.

(bild lånad från lhotellerie-restauration.fr)

Och just deras unga ålder är något som speglar av sig i både restaurangmiljö och meny. Det är en enkel och avskalad miljö som dock har sina färgklickar, och som inte alls påminner om en restaurang á fransk ”fine-dining”. Idén med menyn är att återskapa något nytt från franska ”klassiker” och man jobbar, som sig bör, med råvaror från lokala producenter och gårdar.

En variant av fransk revolution kan tyckas och det är kul att allt detta sker på just anrika Grand Hotel.

Vi bokade bord här, vilket verkar vara ett måste, och bordet fick vi på uteserveringen med utsikt över Grands trädgård och dessutom havet. Vackert.

(grand-hotel-cannes.com)

Som på många andra restauranger längs la Croisette erbjuds förmånliga priser på menyer á tre eller fem rätter och vi valde att gå för tre rätter den här kvällen.

En liten stenplatta med aptitretare dök upp på bordet; friterad ost och sparris, enkelt och gott, samt en kall tomatsoppa med pesto och med aningens sting i dessutom.

Som förrätt valde jag en fransk biff ”carpaccio-style” med en gelé på buffelmozzarella, ruccola, parmesan, pinjenötter och sommartryffel. Bekanta smaker som man vet fungerar tillsammans och så även i detta fallet. Gott och dessutom snyggt presenterat.

Sedan kanin fylld med foie gras som serverades med mangold, sockerärtor och ”salt citron”. Kaninen var tillagad sous vide i fem timmar, fylld med foie gras och smälte som smör i munnen. ”Salt citron” visade sig vara en pure som bröt av fint mot den feta kaninen (som ju annars brukar kunna vara ganska torr) och sockerärtorna tillförde krisp i munnen. En kanonrätt på alla sätt och vis!

En klassisk fransk efterrätt, clafoutis, fick avsluta middagen men inte heller den här gången skulle jag få bli särskilt tillfredsställd med efterrätten. Clafoutis, som en ungspannkaka med körsbär, serverades med pistagenötglass och en kräm på rostade pistagenötter. Varken spännande för öga eller mun, tyvärr.

Allt som allt var dock Le Park 45 en trevlig och mycket prisvärd upplevelse och jag skulle gärna komma tillbaka hit för att utforska menyn vidare.

En ung och spännande restaurang värd att hålla koll på.

 1. Det verkar inte gå nån nöd på dig 🙂
  Kommer du loss den 4:e på Mistral och DUÅ-lunch?Det börjar vara fullt kring bordet men det skulle vara kul att träffas. Vi kör 13.30 och hela menyn.

  Ha det!- & NJUT!

  • Trevligt och framför allt jäkligt prisvärt där nere på rivieran!

   Jag jobbar på den 4e men det ser tyvärr tufft ut… kommer vara söderut i landet och vet inte om jag hinner hem. Typiskt att man ska behöva missa när ni väl är neråt här….

   Ändras läget hör jag av mig direkt och kollar om det finns ngn plats kvar dock 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: