Restaurant Astoux et Brun

Jag vet egentligen inte så mycket mer om den här restaurangen än att den ligger i centrala Cannes och har drivits av samma familj i tre generationer.

…och att jag kommer tillbaka hit nästa gång.

Det här är en skaldjursrestaurang där man inte bryr sig om något annat än kvalitet och färskhet.

Astoux et Brun ser inte mycket ut för världen på varken ut- eller insidan, och känns ganska ”turistig” vid första anblicken. Det tar tid att beställa, det tar tid att få in maten och det tar tid att få betala.

Vi lyckades hitta hit en lördagskväll och insåg efter en stund till bords att vi hade haft tur när köerna började ringla sig utanför. Trots lågsäsong blev det absolut fullt i restaurangen (ingen annan restaurang hade i närheten av samma tryck) och besvikelsen i ansiktet hos de som fick promenera vidare var uppenbar.

I den ganska svårbegripliga menyn beställde vi in en skaldjursplatå med matiga krabbor, fina ostron, musslor och de bästa havskräftor jag någonsin har ätit.

…för en spottstyver.

De få gånger i livet man springer på ett sådant här ställe handlar det om ren och skär glädje. Semesterkänslan och närheten till havet i kombination med skaldjur kan ha spelat sitt spratt, jag är medveten om det, men en minnesvärd middag var det i alla fall.

Gå hit om du besöker Cannes.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: