Jamie’s Italian

Strosade runt i områdena kring Covent Garden i fredags eftermiddag och rätt som det var sprang jag in i Gennaro Contaldo.

Vem i hela friden är det då?

Det var hos Gennaro som Jamie Oliver en gång i tiden, tidigt 90-tal, började jobba och de här två har sedan dess hållit ihop. Både på det personliga och professionella planet och Gennaro har vi lärt känna genom massvis av framträdanden i Jamies olika tv-program.

Jamie och Gennaro (bild lånad från channel4.com)

Idag fungerar Gennaro som någon slags ”mentor” för Jamie Olivers italienska restaurangkedja ”Jamie´s Italian”, där han tränar kockar och personal och helt enkelt ser till att pastan är ”al dente”.

Hur som helst. Jag funderade på vad han gjorde i dom här kvarteren, promenerade vidare och det visade sig att just en Jamie´s Italian låg bara runt hörnet på Upper St. Martins Lane.

Nyfiken som jag är gick jag in för att utforska vad en Jamie´s Italian är.

Eftersom jag kom från en lunch på The Square fanns där ingen chans att jag skulle orka äta något här. Men jag tog en titt på menyn som såg intressant ut, och det som serverades på borden runt om såg riktigt fräscht och gott ut. Dessutom väldigt generösa portioner!?

Det hade varit lite väl fräckt att bara komma hit och luska runt så jag beställde in en cocktail som visade sig vara riktigt god med martini, vindruvor och gurka. Noterade också på menyn att Jamie verkligen beskriver sina rätter med ”the worlds best” och ”the most amazing”, precis som han gör i TV, och därför tog jag också in ”The Worlds Best Olives”. Riktigt köttiga och fina oliver och god tapenad, men exakt vad för typ av oliver det var vet jag inte.

Någon olivexpert som kan svara på det?

…en cocktail och oliver/tapenade/bröd för dryga hundralappen kändes helt okej att betala, tycker jag.

Nästa gång jag är i stan kommer jag absolut att testa en lunch eller middag här.

Berätta gärna hur det var om du har besökt någon Jamie´s Italian!

  1. Om du har några timmar över en kväll tycker jag att du ska bege dig till Islington och besöka Ottolenghi. Om jag har läst din blogg rätt, tror jag att du skulle uppskatta det.

  2. paul

    For a high street restaurant chain i think the food is very good, P.S he has 22 of these italian restaurants in England now, and one in Sydney and Dubai and i am sure that there will be many more because these places are always packed

    • Thanks, Paul. 22 restaurants I didnt think it was so many. Def. have to try the full experience with food when Im in town next time – thanks for your comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: