En kvist, en kvast

…det är kraset i gruset

Att vara ute igen

att få kisa mot ljuset

Det är början på allt, allting som börjar om

vi har överlevt döden ännu en gång.

Så sjunger Svante Thuresson i en hyllning till våren och jag stämmer in. Snart börjar maj månad och jag är mer laddad än någonsin!

Nästa helg åker jag söderut, dock inte för någon restaurangupplevelse, till vackra Småland och Östergötland. Kanske har jag med mig ost och/eller ostkaka hem från Brostorps Gård, som är en personlig favorit. Kanske har jag med mig en påse murklor hem, eller rentav några lådor av mammas kålpudding – ojvojoj!

…men nästa gång jag är neråt i de här krokarna blir det ett besök hos PM & Vänner i Växjö.

Veckan efter drar jag äntligen över till London och detta privat, vilket känns extra skönt.

Den resan rivstartar jag med lunch hos Philip HowardThe Square – en restaurang jag har hört mycket gott om och som ska bli riktigt kul att få testa.

The Square

Vi fortsätter med ytterliggare en lunch på Pollen Street Social. En restaurang det snackas riktigt mycket om i London nu och som har fått strålande kritik sedan man öppnade för ett par veckor sedan! Det verkar som att Jason Atherton har fått en drömstart här?

Jason Atherton / Pollen Street Social

Födelsedagen firas på Dinner by Heston och det ska bli otroligt kul att äntligen få se vad den här restaurangen handlar om. Köttfrukten ska givetvis testas om den finns på menyn.

Dinner by Heston

Sedan tipsade Johan BengtssonVolt om en gastropub vid namn Anchor & Hope. Mycket möjligt att även ett besök där blir av under helgen.

Volt som för övrigt har ett gäng nya rätter på menyn.

Borough Market är ett givet besök varje gång jag är i London. Mest för att insupa atmosfären, ta en pint och lyssna på gatumusikerna som brukar spela utanför The Market Porter. Jag har haft några av mina absolut bästa stunder i livet just här. Och om det inte är för mycket folk hos Wright Brothers tittar jag nog in för ett ostron eller två.

Wright Brothers

…sen skulle det vara kul att besöka nya St. John HotelLeicester Street. Varför inte för en frukost?

Föd mig, göd mig, med din mat, Fergus Henderson

Ja, jag tror att det kan bli en av de bästa majmånaderna någonsin. Mat, dryck och goda vänner – det är precis så jag vill ha det.

Bring it on!

 1. jämrarns vad kul du kommer att ha det… bra gjort att fått bord på både Pollen SS och Dinner by Heston, det är inte de enklaste i dessa dagar….. ser framemot att läsa om dina eskapader…

  • Jag är laddad till tusen! Kollade även upp Hibiscus men där var det knökafullt, en annan gång dock!

   Du har inga tips i London annars?

   Ha det fint!

 2. synd, hibiscus verkar ju intressant. Sportsman såklart, har en del vänner som älskar Amaya, den * iga indiska krogen.
  Var ett tag sen jag var där så det har säkert hänt en del, London känns ändå lite svårt, hipp stad men det känns som att käket blivit omsprungna med råge. Neils yard för ett ostbesök såklart, jag tycker att Yauatcha var najs lite halvstiff design pastry and tea ställe sist…

  Själv blev jag grymt peppad när det visade sig att vi kan dra förbi Michel Bras på vår personalinspirationsresa så hoppas vår ostlagrare kan dra i lite tåtar 😉

 3. Sofi

  Jag och min man var på Anchor & Hope i höstas och båda blev tyvärr besvikna. Vi hade riktigt höga förväntningar, kanske lite för höga. Vi har diskuterat livligt vad anledningen till besvikelsen var; att vi inte förstod maten, att de hade en dålig dag, att vi hade en dålig dag osv. Det skulle därför vara väldigt intressant att höra din analys av stället. Storleken på potionerna var det iaf inget fel på 🙂

  Ett annat tips är annars Wild Honey. Där blev vi däremot riktigt imponerade.

  Ser fram emot en rapport från England!

  • Ledsen för mitt sena svar, Sofie.

   Det var intressanta ord. Vi har fortf med Anchor & Hope i planerna så vi får se vad som händer. Lovar att återkomma om vi går dit iaf!

   Tack för din kommentar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: