Nyfiken på Mistral

Nej, jag har inte varit där. Ännu.

Men jag har läst och hört mycket gott om Fredrik Andersson och hans Mistral ute i Enskededalen. Så här berättar Fredrik själv om sin och Mistrals filosofi:

Mistral är en värld av naturliga smaker. Vår matlagningsfilosofi bygger på att få ut det yppersta av varje  säsongs råvara. Tillsammans med lokala odlare, småskaliga uppfödare, biodynamiska vinmakare och nyskapande konsthantverkare söker vi hela tiden det nära och äkta. Genom var och ens personliga uttryck vill vi plöja en ny fåra inom modern ekologisk gastronomi.

Min mat är alltid ren, ärlig, utforskande och i konstant rörelse. Ett sätt att förhålla mig,  att finna min verkliga plats. Svävande mellan det logiska och det instinktiva, mellan det enkla och det komplexa,  mellan det eftertänksamma och det impulsiva. Jag vill beskriva min mat som lika självklar som motsägelsefull.  Traditionell och samtidigt progressiv. Lika expressiv som introvert.

Fredrik Andersson

Jag kan inte tycka annat än att det låter grymt spännande.

Är det någon som har varit där nyligen? Berätta då för guds skull hur det var!

*****

På tal om Mistral så var man utvald som en av sex restauranger (Europas bästa!) i Andrew HarpersHideaway Report” för 2011.

Vad är nu Andrew Harper´s Hideway Report då, kan man fråga sig?

Jo, Andrew Harper är en pseudonym för en herre som dom senaste 30 åren rest runt i hela världen och letat efter de absolut bästa hotell- och restaurangupplevelserna. Hans åsiketer och reportage och tips och allt vad det är presenteras sedan i ett månadsbrev och i en ”årsbästalista”.

Orsaken till att han reser inkognito och dessutom betalar alla kalas ur egen ficka är för att säkerställa att han inte får bättre ”behandling” än någon annan.

2004 hade cirka 25,000 medlemmar skrivit upp sig för hans nyhetsbrev och reportage. Gissningvis är det fler idag.

…och medlemskapen startar på 195 $, för den som vill slå till direkt.

Ett riktigt gott betyg för Mistral i en ”guide” som ändå får anses som väldigt respektabel? I alla fall bland ett klientel som vill åt det litet ”lyxigare” här i livet.

…eller ganska mycket lyxigare, kanske man ska säga?

*****

Ta en kik här, vettja. Om det fortfarande finns frågetecken kring Mr. Harper.

*****

Det måste bli Mistral snart, väldigt snart. Jag orkar inte med nyfikenheten och att, som dom senaste kvällarna, ligga vaken och undra vad det egentligen är som försigår ute i Enskede.

*****

Övrigt kul från Hideaway Report 2011?

Att Hotel Skeppsholmen i Stockholm nämns i samma mening om ”Fawlty Towers” är inget gott betyg?

…medans Lydmar Hotel, också i Stockholm, hålls som ett av de bästa hotellen i Europa.

Hotel Skeppsholmen?

  1. mull

    Mistral måste testas. Men börjar det inte bli irriterande med hur finkrogarna allt oftare slänger sig med ”biodynamiska viner och råvaror”? Jag har svårt att se hur nedgrävda djurkadaver, kosmisk strålning och annan rappakalja skulle förbättra ett vins kvalitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: