Vilket par!

I ett annat land, i en annan blogg, längtar jag ständigt efter nya uppdateringar och inlägg.

The Critical Couple.

Här får vi följa ett par, David och Nicole, som äter sig igenom det förenade Konungariket Storbritannien på jakt efter den bästa maten och den bästa drycken. Sammanfattat kanske man helt enkelt kan säga ”Den Bästa Upplevelsen”.

Så gott som alla topprestauranger finns recenserade här. Från The Fat Duck till en eftermiddagsdrink på The Connaught, via benmärgspipor på St. John.

Jag gillar att det inte är något ”fjäsk” utan rakt och ärligt här. Gordon Ramsay får tex en hyfsad avhyvling efter deras besök på Royal Hospital Road. Och deras skarpa kritik mot Marcus Wareing på Berkley var så pass känslig för Mr. Wareing att han kontaktade ”Paret” själv… något som till slut tom uppmärksammades i The Guardian.

Men noma, El Bulli och El Celler de Can Roca får fina recensioner.

Ta en titt i deras galleri, men räkna med att saliven rinner till litet extra…

…och det slog mig när jag läste deras recension av Bröderna Roca´s hur mycket jag vill tillbaka till Girona igen. ”Paret” firade nyårsafton här, och det är också en av få recensioner man har gjort utanför Storbritannien. Läs den här.

Huruvida Roca´s kommer att klättra på 50-bästa listan i år återstår att se, men jag skulle inte bli förvånad om man kommer att rankas som ”Spaniens Bästa Restaurang 2011”. El Bulli slår igen portarna ett tag, och högre än Roca´s i Spanien kan jag bara sätta Martin Bersategui.

Ja, såhär skulle jag ranka mina besök i Spanien. Ranking på 50-bästa listan just nu inom parentes.

  1. Martin Berasategui, San Sebastian *** (33)
  2. El Celler de Can Roca, Girona *** (4)
  3. Arzak, San Sebastian *** (9)
  4. Mugaritz, San Sebastian ** (5)
  5. Akelare, San Sebastian *** (-)

Och jag undrar alltid när jag läser den här bloggen om jag någon gång kommer att hitta min andra hälft, som jag tillsammans kan jaga efter ”Den Bästa Upplevelsen” med.

…eller man kanske kan bli adopterad av The Critical Couple?

En kommentar

  1. Pingback: Avundsjuk « en Foodie's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: