Drömmar om Pintxos

San Sebastian har lämnat samma avtryck hos mig som det har gjort hos alla andra jag har pratat om San Sebastian med. Denna Baskiska pärla där det handlar om mat, mat och mat.

Jag saknar den lätta och avslappnade stämningen. Alla leenden och glada ansikten. Jag saknar att stå vid ett övergångsställe och vänta på grönt ljus, för av någon anledning gör jag aldrig det i Stockholm. Doften av hav.

Men mest av allt saknar jag San Sebastians svar på tapas: Pintxos.

De små, söta och alldeles utmärkta små kanapeerna. Hur dom ligger där på bardiskarna runt om i stan, alltid lika fint ”frontande”. Man vill egentligen inte hugga in och förstöra, men det är en omöjlighet, och man får snarare hejda sig om man sedan vill kunna ta sig därifrån i annat än rullstol.

Och när jag tänker på Pintxos tänker jag väldigt mycket på La Cuchara de San Telmo. Ett stenkast från Santa Maria kyrkan i San Sebastians ”Gamla Stad”.

Det här är en lite nyare Pintxosbar. Lite ”rockig” på något sätt. Jag tror att det är den minsta pintxosbaren i San Sebastian, men även den största.

Här är en av mina sittningar på La Cuchara de San Telmo:

Gåslever, äppelmos

Torskkinder

Kalvbräss

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: