Det Goda Köket

Runt 30 000 personer väntas besöka den 12:e upplagan av ”Det Goda Köket” som äger rum på Stockholmsmässan nu i helgen.

Mat som mode” är temat för i år och min tanke är att försöka luska ut idén bakom det när jag nu besöker mässan för tredje året i rad.

Efter mina tidigare besök har jag varit ”halvimponerad”, så jag har sänkt mina förväntningar något i år.

Tittar igenom helgens aktivitetsprogram och det känns lite som att det är samma folk som snurrar runt. Mathias Dahlgren verkar de inte ha fått dit i år (eller är han ”den stora överaskningen”?) men jag har ändå hört honom berätta om det ”naturliga köket” tillräckligt många gånger. Fredrik Eriksson är bra, men honom känner vi väl vi det här laget? Paul SvenssonFrederik Zäll tycker jag är lite sådär töntigt underhållande, men jag åker inte hit bara för hans skull.

Och så Monika Ahlberg, såklart. Överallt. Hela tiden. Den här gången med julpyssel tydligen…

Klas Lindberg och Viktor Westerlind ska duellera och de här herrarna är jag lite nyfiken på. De är erkända båda två men känns fortfarande på väg uppåt och har en intressant bakgrund. Och jag skulle kunna tänka mig att lyssna på Pontus Frithiof, delvis för att jag aldrig gjort det innan, men också för att få reda på vad som ligger bakom min besvikelse efter middagar på Pontus! och Pontus by the sea.

…Kajsa Bergqvist och Paolo Roberto?

No comments

”Kockarnas Krog” ska iaf förvänta sig ett besök. Ett kul koncept där ”stjärnkockar” öppnar krog för en helg och presenterar varsin rätt. Så här ser årets uppställning ut:

  • Melker Andersson – Grupp F12 (moules frites)
  • Stefano Catenacci – Operakällaren (aprikosglaserad fläsksida från Rocklundagård)
  • Magnus Ek – Oaxen Krog (ekologisk zuchini, salvia, blomkål, eneträdskolad vinäger)
  • Fredrik Eriksson – Långbro Värdshus (höstens svampsoppa)
  • Gustav Trägårdh – Restaurang Basement (torsk i frasig prästost)
  • Magnus Johansson – Cafe Xoko (”svenska hallon”)
  • Conrad Tyrsén – Restaurang Lux (havtorn med mandel- och mascarponeterrine)

Jag lär testa både Magnus Ek och Gustav Trägårdh. Magnus kommer att ta mig iaf lite närmare Oaxen (jag har aldrig varit där) och Gustav blev ju som bekant Årets Kock 2010 och känns som en jävligt ”go gubbe”. Nu vill jag ha reda på om hans mat också är åt det hållet.

Gustav Trägårdh

Jan Johansen!?

Återkommer med någon slags rapport under helgen eller i nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: