Bästa snabbmaten i stan?

Den var min ena frågeställning när jag tidigare ikväll besökte Serrano på Kungsbron, nyligen utnämnd till ”Årets Smaksättare” på Restauranggalan 2010. Den andra – har vi äntligen fått en riktigt ”mexare” till stan?

Jag älskar burrito och har ätit den både i Mexiko och USA. I Mexiko serveras den i nio av tio fall i all sin enkelhet med ris, bönor och kött medans man i USA har gjort den både större (såklart) och med mer varierande fyllning. Glöm allt som har med taco-krydda och Santa Maria att göra, det finns inte här, utan är något som vi har hittat på.

Mexikansk snabbmat tog en tripp till Kalifornien, skaffade sig nya kläder, hamnade till slut i Stockholm och fick ett nytt namn. Nu har den heta och prisvärda fast casualkedjan tagit steget in till storstan och erbjuder krydd- och färgrik snabbmat som får ordet fräsch att kännas otillräckligt.

…är  jurryns motivering och var egentligen allt jag visste om Serrano innan jag gick dit. Nu vet jag betydligt mer.

Menyn är enkel och bra, lätt att förstå, och uppdelad i fyra sektioner: ”Burrito”, ”Quesadilla”, ”Nachos” eller ”sallad”. Välj bland Serrano´s alternativ eller bygg din egen burrito eller quesadilla.

Jag gick iaf för ”El classic burrito” med kyckling, ris, svarta bönor, ost, majssalsa, färsk salsa, salsa roja och gräddfil. Inslagen i folie (för att behålla form och värme) och snyggt kompleterad med en fräsch grönsallad, eller välj nachos om man känner för det.

Det var trevliga smaker i munnen, och jag måste erkänna, att det spelades upp bilder från Pacific Beach i San Diego där jag en gång åt min första burrito. Allt detta i en avslappnad miljö, med trevlig personal, och till ett bra pris. Att jag dessutom kunde beställa en Corona (jag skiter i att det är snö ute) gjorde det hela till en mycket trevlig upplevelse.

El clasico-burrito

Det här är helt nytt i Stockholm och man passar samtidigt på att haka på den uppsnackade hälsotrenden. Serrano tar bestämt avstånd från allt som har med skräpmat att göra. Man arbetar med fräscha råvaror, allt görs ”på plats”, minimalt med socker men desto mer fibrer och protein.

Det här är mat som man helt enkelt mår bra av och håller igång längre på, till skillnad från en Bic Mac & Co. med plusmeny på McDonalds.

Så som svar på de frågor jag hade innan jag besökte Serrano svarar jag enkelt och bestämt: ”Ja” och ”Ja”. Det enda jag blev litet besviken över var att de inte skröt mer med sin utmärkelse som Årets Smaksättare, eller var jag inte uppmärksam nog här?

Ska istället sitta i fönstret?

Gå till Serrano och ät god snabbmat med gott samvete. Och var stolt över att vi äntligen har en riktigt ”mexare” i stan.

En kommentar

  1. Pingback: Ros & Ris « en Foodie's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: