Restaurang VOLT

Man börjar bli lite otålig angående Restaurang VOLT som snart (när!?) slår upp portarna på Kommendörsgatan 16 i Stockholm.

Kvartetten bakom VOLT ser minst sagt intressant ut och jag räknar med att det här är ett ställe det kommer att snackas om i vinter:

Fredrik Johnson: souschef på Lux

Johan Bengtsson: restaurangchef på Oaxen

Peter Andersson: kallkökschef hos Mathias Dahlgren

Simon Carlsson: ”före detta kock och numera entrepenör”

Exponeringen är hitills ganska blygsam men det går att hitta små artiklar om man googlar, samt följa deras utveckling på Facebook.

Konceptet ska vara ”gastrobistro”, alltså lite enklare men samtidigt lite bättre. Sett till kunnandet hos Fredrik, Johan och Peter så kan man räkna med höga ambitioner här. Riktigt höga.

Menyn lär alltså ha inslag från bla Mathias Dahlgren och Oaxen och det tycker jag låter som en klart spännande kombination. Jag tänker ”svenskt” och naturligt, lokalproducerat, högkvalitativa råvaror och en hel del spännande kombinationer.

Kommendörsgatan 16 är en intressant adress. Ett litet ”stekigare” klientel i dom här krokarna såklart, men jag har en känsla av att detta inte är vad VOLT är ute efter, eller?

Jag vill se en krog i Stockholm som serverar kontinuerligt god mat, med bra service och där man alltid känner sig välkommen. Om det så ligger på Östermalm eller Södermalm. Ett stamställe helt enkelt.

…frågan är om VOLT kan bli ett sådant ställe?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: